Voor een droge of geïrriteerde huid zijn er meer dan genoeg opties. Ook voor bijvoorbeeld acne komen er steeds meer producten op de markt. Een winkel als de Kruidvat of de Etos heeft gangpaden vol met verschillende crèmes en tabletten tegen die nare huidaandoeningen. Op internet kun je handenvol tips lezen over hoe je goed met je huid omgaan moet en wat je kan doen om droge en rode plekken tegen te gaan. Met crèmes van Mesoestetic of Nivea heb je ’s nachts of overdag vaak iets om je huid voldoende mee te verzorgen. In tegenstelling tot lichtere huidklachten, is eczeem vaak nog moeilijk te bevechten. Veel mensen hebben voortdurend last van jeuk en alsmaar terugkomende, gevoelige plekken. Een bezoekje aan de huisarts volstaat ook niet altijd. Hier lees je wat tips en tricks.

Voorkomen is beter dan genezen

Eczeem duikt vaak op als de huid op zijn gevoeligst is. Het is daarom van cruciaal belang dat je ervoor zorgt dat je je huid goed blijft verzorgen, en dingen die droogte en irritatie kunnen veroorzaken uit de weg gaat. Zo kan het verkrijgen van een schimmeltje bijvoorbeeld al leiden tot een langdradiger traject vol eczeem. Denk er daarom bij alles, waarin je huid in contact komt met mogelijke risico’s, aan de mogelijkheden tot voorkomen. Trek slippers aan in het zwembad, was je handen goed als je met bijtende stoffen hebt gewerkt, douche niet te lang en leef gezond. Roken en drinken zijn bijzonder slecht voor de huid, evenals een tekort aan water en vitaminen en het eten van vettig eten.

Het tegengaan van hardnekkig eczeem

Als je eczeem maar blijft aanhouden en je je geen raad meer weet, kun naar de huisarts. Deze schrijft vaak een hormoonzalf voor die de huid hardnekkig aanpakt. Let er wel op dat je deze zalf niet te dik en te veel smeert, je huid wordt namelijk snel dunner van waardoor hij ook zwakker wordt. Als de zalf niet werkt tegen het eczeem komt het juist sneller terug. Een laatste optie is het doen van lichttherapie, hierin wordt de huid bestraalt met Uv-licht, waardoor het eczeem langzaam verdwijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *