De wereld onderneemt steeds meer maatschappelijk verantwoord. Zo ook de make-up industrie. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt bij het testen van make-up op dieren. Gelukkig wordt dit steeds minder en zijn er zelfs al vegan make-up producten. Deze verschuiving komt met name omdat de consument zicht steeds bewuster wordt van het feit hoe de producten geproduceerd worden. Hierbij is er nóg een voordeel voor de gebruiker. Dierproefvrije producten zijn vaak zachter voor de huid.

Maar hoe weet je nu of de producten écht vegan en vrij van dierproeven zijn. De eisen zijn behoorlijk streng en merken moeten aantonen dat dit het geval is. Daarnaast wil het ook niet zeggen dat als een product dierpoefvrij is, deze ook vegan zijn. Dit heeft te maken met de ingrediënten. Wij helpen je graag om jouw kennis te verruimen!

Wanneer mag een product ‘dierproefvrij’ genoemd worden?
Logischerwijs, is een product dierproefvrij genoemd worden, wanneer er tijdens het productieproces geen gebruik is gemaakt van dierproeven. Dit geldt echter niet voor het testen van het gehele product of losse ingrediënten. Het zou dus kunnen dat een product ‘dierproefvrij’ genoemd wordt, terwijl er bij het testen van een ingrediënt wel gebruik is gemaakt van dierproeven. Wil je zeker weten dat bij de producten die jij koopt geen gebruik is gemaakt van dierproeven? Koop dan producten waar gebruikt is gemaakt natuurlijke ingrediënten. Bij vegan producten weet je zeker dat er geen dierproeven hebben plaatsgevonden, in zowel het productieproces als bij het testen van ingrediënten. Merken zoals Ellis Faas zijn vegan. Dit is een luxer merk en staat bekend om de uitstekende kwaliteit. Je kunt de producten van Ellis Faas eenvoudig en snel bestellen bij de officiële dealer Esthervanmaanen.nl. Hierbij geniet je van uitstekende service en advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *