Het maakt niet uit wat je doel is, thuis trainen is een geweldige manier om fit te worden zonder dat dit ten koste gaat van het lidmaatschap van een sportschool. Maar voordat je gewichten, een yogamat en een loopband koopt, moet je even nadenken over wat voor soort oefeningen je wilt doen. Zoek dan uit hoeveel ruimte je nodig hebt en wat voor soort apparatuur je nodig hebt om ze te doen. Klaar om je eigen thuisgym te maken? Hier zijn een paar tips om aan de slag te gaan.

Werk met de ruimte die je hebt

Als je veel extra ruimte hebt voor een sportschool, heb je veel mogelijkheden. Maar als de ruimte beperkt is, is het belangrijk om trainingen te kiezen die niet veel nodig hebben.  Klassieke oefeningen, zoals push ups, sit ups, squats en lunges, vereisen geen tonnen ruimte en leveren toch resultaten op. Voor cardio thuis, probeer dan eens touwtjespringen. Het is geweldig om je bloed te laten pompen en heeft ook niet veel ruimte nodig.

Essentiƫle apparatuur voor een thuisgym

Ik weet dat het verleidelijk is om een loopband of roeimachine te kopen, maar leg de creditcard neer en begin met de basisuitrusting die elke thuis sportschool zou moeten hebben. Om te beginnen, pak je een eenvoudige, multifunctionele uitrusting. Begin met: Een yogamat, voor yoga, pilates en stretching, Weerstandsbanden, voor krachttraining en stretching, Een of twee ketelbellen, voor het gewichtheffen en om weerstand te bieden aan trainingen met lichaamsgewicht. Yogamatten zijn geweldig voor veel trainingen, waaronder yoga, pilates, stretching, lichaamsgewicht trainingen en nog veel meer. Als u de basis al hebt en meer wilt, kunt u overwegen om de onderstaande items toe te voegen: Dumbbells, voor bovenlijf werk, Medicijnballen voor krachttraining, Een schuimroller, voor het stretchen en masseren van strakke spieren

Ga tweedehands opzoek naar duurdere artikelen

Een geweldige plek om trainingsapparatuur te vinden, en euros te besparen, is marktplaats. U kunt een lijst vinden na de vermelding voor loopbanden, halters, barbels, hometrainers, banken, optrekstangen en nog veel meer – hoewel de selectie zal variĆ«ren op basis van waar u woont natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *