Door je haar regelmatig te bleken, kun je jouw haar aardig beschadigen. Worst case scenario: je haar valt letterlijk in je handen. Het slechte nieuws is dat er geen snelle en gemakkelijke manier is om je haar weer te laten herstellen, maar met inzet, geduld en de juiste producten krijg je jouw oude haardos weer terug. De kunst is om op tijd te beginnen met deze tips, zodat je haar gezond blijft!

Minder vaak wassen

Omdat hydratatie zo belangrijk is voor haarherstel, is het een goed idee om je wasdagroutine een beetje aan te passen. Zwaardere en meer vochtinbrengende producten zijn waarschijnlijk een stuk beter voor je haar in deze periode. Hiernaast is het ook belangrijk om een natuurlijke shampoo te kiezen. Toch wil je ook met deze shampoo maar twee keer per week je haar wassen, zodat het zoveel mogelijk van zijn natuurlijk vocht kan behouden.

Pas een intensieve eiwitbehandeling toe

Bleekmiddel beschadigt je haar door ervoor te zorgen dat de haarlokken verzwakken en uiteindelijk breken. Die haarlokken zijn gemaakt van eiwitten. Daarom doe je er goed aan om jouw lokken geleidelijk weer te versterken door eiwitbehandelingen toe te passen. Je kunt dit professioneel laten doen, maar ook thuis met de Aphogee Two-Step Protein Treatment of DIY rijst water!

Maak van haarmaskers je beste vriend

Serieus, je hebt misschien al eerder van haarmaskers gehouden, maar haarmaskers zijn een absolute noodzaak voor beschadigd, gebleekt haar. Ze balanceren, herstellen en repareren allemaal tegelijk. Net als dat we van een sulfaatvrije shampoo houden, wil je ook sulfaten, siliconen en parabenen vermijden in je haarmasker.

Welk haarmasker je ook kiest, breng er minstens één keer per week een aan.

Probeer Olaplex eens uit

Afgezien van eiwitbehandelingen en haarmaskers, is er een derde herstellende behandeling die beschadigd haar kan helpen: Olaplex. Olaplex wordt vaak gebruikt in salons om haarlokken te versterken tijdens het bleekproces. Het is ook erg nuttig voor het herstellen van beschadigd haar. Eerlijk gezegd is de wetenschap van Olaplex allemaal een beetje verwarrend, maar we hebben zeker ervaren dat het werkt! Je kunt de behandeling in de salon laten uitvoeren, of ze zelf thuis doen. Waarschuwing: het is behoorlijk prijzig.

Ga regelmatig naar de kapper

Zorg er ten slotte voor dat je op tijd naar de kapper gaat. Laat je beschadigde of gespleten punten daar verwijderen – of doe het zelf thuis als je hier ervaring mee hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *